Het Huis van de Bloemen was oorspronkelijk de wintertuin van Tito. Hij heeft er niet heel lang van gebruik gemaakt, althans niet levend. In 1975 was het gebouw af, in 1980 werd het zijn mausoleum.

Geen toestanden als bij het mausoleum van Lenin. Geen wacht, je kunt er rustig in je eentje naar binnen en foto’s maken. Het is een zeer bescheiden gebouw, zeker naar de maatstaven die voor de gemiddelde dictator gelden.

In het Museum van de Joegoslavische geschiedenis is een prachtig overzicht te zien van alle relatiegeschenken die Tito ontving van leiders van all over the world. Hoogtepunten? De Joegoslavische vlag (Zaztava overigens in het Servo-Kroatisch) die mee is geweest op de eerste reis naar de maan, heel veel speren en aanverwante artikelen van Afrikaanse leiders die na de kolonisatie aan de macht kwamen – Tito was als een van de leiders van de ongebonden staten bij hen erg geliefd – en een prachtig robotje.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s