Bovenop Tauro Kalnas staat het pompeuze Cultuurpaleis van de Vakbond, deels gebouwd op de plek waar begin vorige eeuw een begraafplaats was. In 1958 begon de bouw waarover in 1960 de film The Living Heroes (Gyvieji Didvyriai) verscheen.

Het vakbondsgebouw – Respublikinės profsąjungų tarybos Kultūros rūmai – had een concertzaal met ingenieus draaiend podium. In 1992 werd het gebouw geprivatiseerd en maakten verschillende ondernemers er gebruik van. In 2004 brak een grote brand uit – waarschijnlijk door brandstichting – die de rechterzijde verwoestte.

De nogal lompe zuilen van het gebouw zijn recent beschilderd door graffiti-artiesten. Op zaterdag is er een vlooienmarkt met allerlei communistische parafernalia, militaire horloges, porseleinen beeldjes etc. Er zijn verschillende koffiebars en andere bedrijfjes in het gebouw gevestigd. Er is geen duidelijkheid over de toekomst van het gebouw.

Op deze website staan foto’s van interieur en exterieur van het gebouw en ook foto’s uit het verleden en een film van de bouw.

 

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s