Ik heb veel boeken over de Wende en de omgang met het verleden gelezen – fictie en non-fictie – maar Stasiland geeft wat mij betreft het beste weer hoe men in het verenigde Duitsland om ging met de trauma’s van die tijd.

Zowel de medewerkers van de Stasi als de slachtoffers die zij maakten komen aan het woord. Het trauma is nog lang niet verwerkt. Ook de methoden die door de Stasi werden gehanteerd blijven verbazen.

Sterker nog: ik dacht dat ik er wel wat van wist, maar dit was toch weer stuitender, onthutsender en onmenselijker dan ik voor mogelijk hield. Mensen werden moedwillig geestelijk en lichamelijk kapotgemaakt, tot er weinig meer van ze over was. Voor iedereen die meer wil weten over de DDR en de trauma’s van de Wende: lees dit boek!

Stasiland
Anna Funder
➜ 320 pagina’s
➜ Oktober 2011
➜ Paperback
➜ ISBN: 9789025436377
➜ ★★★★★
🔗 Lees mijn blog

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s