Je hoeft niet te reizen naar Oost- en Centraal-Europa om oog in oog te staan met het Kremlin, Lenin of typische Sovjet-architectuur. Nu corona ons binnen de eigen landsgrenzen houdt, heeft de Perestrojkast een Oostblog-trip in Nederland samengesteld.

Afgelopen donderdag was ik in de BNR podcaststudio om met Geert Jan Hahn en Floris Akkerman de Perestrojkast op te nemen. We gingen op een virtuele Oostbloktour, in een Lada Niva door Nederland. Genoeg referenties aan Oost-Europa en de voormalige Sovjet-Unie: in plaatsnamen (Moskou, De Krim), in monumenten (het Russenmonument) en in brutalistische architectuur. In de Perestrojkast het verslag van onze tour.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s