In de NRC van dinsdag 18 mei 2021 was een groot deel van de Achterkant gewijd aan Oostblog.info. Het onderwerp: Oostblokken in Nederland, een zoektocht naar plekken in Nederland waar je je in het voormalige Oostblok of de voormalige Sovjet-Unie waant in architectuur, plaatsnamen of historische plekken. Het is een mooi artikel geworden! Erg tof om Oostblog.info terug te zien in de krant, een keer op papier en niet online. En ook heel tof: alle leuke reacties en mooie tips die ik van jullie kreeg via social media en de website.

Aanleiding voor het artikel van Mark Duursma was de Perestrojkast die ik met Geert Jan Hahn en Floris Akkerman opnam. In die podcast gingen we op virtuele tour door Nederland: Oostblokken in Nederland. Onze leidraad was de Perestrojkaart, waarop heel veel Oostblok-locaties van Nederland te vinden zijn. Inmiddels is de kaart met veel nieuwe locaties uitgebreid dankzij alle tips die we kregen naar aanleiding van de uitzending. En ook nu stromen de tips binnen waarmee de Perestrojkaart en de kaart van alle brutalistische gebouwen in Nederland (work in progress) kan worden uitgebreid.

Heel veel dank voor al jullie reacties! Persoonlijk reageren naar alle tipgevers en de nieuwe ideeën verwerken in de kaarten gaat even duren; het zijn er nogal wat!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s