Op Tweede Pinksterdag had ik een uitgebreid gesprek met Jos Hummelen van Eastpackers, een reisbureau dat zich richt op de landen van de voormalige Sovjet-Unie en het Oostblok in zo ruim mogelijke zin. Een van de doelen van Eastpackers is een soort missiewerk om de blijde boodschap van de geneugten van die regio te verkondigen. Een prachtige missie. En een prima match dus: Eastpackers en Oostblog!

In een exponentieel groeiend enthousiasme struikelden we bijkans over onze woorden en verdwaalden we in verhalen over de mooiste, tofste, bijzonderste gebouwen, plekken en herinneringen. Dat enthousiasme spat ook af van het verslag in het blog De schoonheid van beton (en het liefst in verval). Met als subtitel ‘Een gesprek met dé Oostblogger van Nederland’. Ja ja.

De reizen die we gezamenlijk op de website van Eastpackers langslopen, maken me ernstig duidelijk dat ik het reizen richting oost enorm heb gemist, en nog steeds mis. Wat een geweldige reizen: ‘The best of Bulgaria, Sunny Serbia en ja, wie wordt er niet enthousiast van: Traces of socialism. Wanneer vertrekken we?

Eastpackers organiseert reizen, uitwisselingen en vrijwilligersprojecten om de kennis van en het begrip voor de samenlevingen in voormalig communistische landen in Oost-Europa, Rusland, de Balkan, Kaukasus en Centraal-Azië te vergroten. 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s