Vorige week sprak ik Theresia Schouten van het Algemeen Dagblad, regio Delft e.o. Ze was erg enthousiast geworden van het Twitterbericht over de Raketa 72, de draagvleugelboot van Sovjetmakelij uit 1972, nu woonboot op de Delftse Schie. Ik had de Raketa 72 toegevoegd aan de Perestrojkaart, de kaart waarmee je kunt Oostblokken door Nederland. Theresia las ook mijn ode aan de Aula van de TU Delft, een brutalistisch monument. Ze ging op bezoek bij de bewoners van de woonboot, die een prachtige collectie Sovjetmemorabilia hebben verzameld.

🔗 Bruut beton en een futuristische James Bond-boot: Delft heeft ook Sovjetschatten | Algemeen Dagblad | 14 augustus 2021

Over de Raketa 72

Raketa 72 is een draagvleugelboot die in 1972 in Oekraïne is gebouwd. De boot was tot 1998 in gebruik voor passagiersvervoer tussen Keulen en Düsseldorf. Sinds 2016 ligt Raketa 72 in de Delftse Schie en is – met behoud van het originele interieur – omgebouwd tot woonboot.

Perestrojkaart en Oostblokken in Nederland

Oostblog en BNR Perestrojkast sloegen de handen ineen om een kaart samen te stellen om te Oostblokken door Nederland. Een reis naar het buitenland is niet mogelijk, maar ook in Nederland vind je brutalistische communistische architectuur en plaatsen als Moskou en de Krim. Ook hier vind je cosmic communist constructions. Het resultaat: de Perestrojkaart.

Aula TU Delft | Nederland

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s