Aan de grens van Rijswijk verrijst een klein Manhattan met een speciale rol voor de ‘eierdoos’ van Sijthoff

Het kantoor van Sijthoff Pers te Rijswijk staat er niet bepaald florissant bij. De toestand is deplorabel, maar er is weer hoop. Sijthoff wordt een hotel. Nico Heemelaar van Algemeen Dagblad regio Den Haag schreef er een mooi artikel over met medewerking van cultureel geograaf Maarten Reiling en mijzelf. Wellicht dat we moeten heroverwegen om dit gebouw op te nemen in ons boek Bruut, atlas van brutalisme in Nederland (foto © M.M. Minderhoud via Wikipedia).

Vlieg mee met een drone rond Sijthoff Pers

Een reactie op “Brutalisme in de krant: Sijthoff Pers Rijswijk

  1. Hoi,

    Staat het gebouw van het voormalige Productschap Vee, Vlees en Eieren aan het Churchilllaan in Rijswijk er nog of is het inmiddels gesloopt ? Ik ben vroeger (ca. 2005) nog samen met twee collega’s door een gebroken ruit naast de ingang naar binnen gegaan tijdens een middagpauze. Het Productschap was toen nog niet zo lang geleden vertrokken. Er stond nog stroom op het gebouw en werd bewoond door anti-krakers.

    Groet, Adrian Groeneveld

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s