Talk in Utrecht met als thema ‘Touch’

Vrijdag 24 februari is het Nationale Beton Aai Dag. Kom lekker vroeg naar mijn dagopening in Spaces in hartje Utrecht. Het thema is Touch.’ Je krijgt de mooiste brutalistische gebouwen te zien in Utrecht, Nederland en wereldwijd. ‘Touch’ gaat over het aaien van beton en hoe een aantal beton-aaiers met elkaar in ‘touch’ kwam met een boek over brutalisme als resultaat: BRUUT, de atlas van brutalisme in Nederland.

CREATIVE MORNING, TOUCH: van beton aaien naar een boek over brutalisme 
Vrijdag 24 februari 2023
Inloop: 8:30 | Start 9:00 uur
Waar? SPACES, Galérie Moderne, Lange Viestraat 2b | Utrecht
Kosten: entree gratis, aanmelden verplicht
Wat is Creative Mornings?
Meer over het thema Touch

Wat kun je verwachten?

Beton aaien: ik ken mensen die dat doen en ik bezondig me er zelf ook wel eens aan. Beton – zeker ruw textuurrijk beton – nodigt uit tot aanraken. Mijn liefde voor beton komt voort uit mijn liefde voor Oost-Europa, waar bruut beton nooit ver weg is. Ook in Nederland is veel ‘bruuts’ te vinden. Op Twitter kwam ik in aanraking met andere beton-aaiers. Ons wilde idee om een boek te schrijven over brutalisme in Nederland werd in sneltreinvaart concreet.    

In deze talk krijg je de mooiste brutalistische gebouwen te zien in Utrecht, Nederland en wereldwijd. Hoor hoe brutalismefans elkaar op Twitter ontmoetten en hoe hun idee voor een boek concreet werd.

ENGLISH: What to expect?

Petting concrete: I know people who do that and I sometimes commit it myself. Concrete – especially rough textured concrete – invites you to touch. My love for concrete stems from my love for Eastern Europe, where raw concrete is never far away. There is also a lot of ‘brute’ in the Netherlands. On Twitter I came into contact with other concrete petters. Our wild idea to write a book about brutalism in the Netherlands quickly became concrete.

In this talk you will see the most beautiful brutalist buildings in Utrecht, the Netherlands and worldwide. Hear how Brutalism fans met on Twitter and how their idea for a book became reality.

This talk will be in Dutch, however we are confident the pictures will inspire all, so please don’t let language be a barrier to join.

Nu te bestellen: BRUUT, atlas van het brutalisme in Nederland

BRUUT: Atlas van het brutalisme in Nederland is vanaf heden te bestellen. Als je voor 21 augustus bestelt, gaat er een tientje af van de verkoopprijs. Je moet nog wel even geduld hebben om je eigen exemplaar open te kunnen slaan . Dit kloeke koffietafelboek is verkrijgbaar vanaf 23 mei 2023.

Lees Meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s