Het beste aan het boek is de cover. Het idee voor het verhaal is mooi, alleen de uitwerking is onevenwichtig.

De dialogen zijn beroerd. Ik heb nog nooit iemand het woord jegens horen bezigen in een normaal gesprek, in de dialogen komt het opvallend vaak terug. De schrijver heeft geen goede keuze gemaakt tussen enerzijds het etaleren van kennis en anderzijds het schrijven van een spannend verhaal.

Het verhaal gaat over een postume zoektocht naar ene Datur, een overlevende van het getto van Lodz, Polen. Een Nederlander en wiskundig genie die zijn ervaringen in het getto aan papier toevertrouwde. Dat dagboek vinden Willem en Tuur. Stukje bij beetje wordt het levensverhaal van Datur ontrafeld.

Dagboek in blik
Hans van der Heijde
➜ 266 pagina’s
➜ 2011
➜ Uitgever: Veen
➜ ISBN: 9789020419825
➜ ★★

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s