Voor CCCP Underground – metro stations of the Soviet era legde de Duitse fotograaf Frank Herfort honderden metrostations in de voormalige Sovjet-Unie vast. Het was geen sinecure om al die stations met zo min mogelijk mensen op de foto te krijgen. Het resultaat mag er zijn: prachtige verstilde foto’s die de metrostations in al hun facetten laten zien. Ze vertellen in hun design en architectuur het verhaal van de geschiedenis van de Sovjet-Unie, en een aantal broederlanden zoals Hongarije en Tsjechoslowakije. Van classicistische paleizen van het volk tot modernistische en soms futuristische bouwwerken. Bekijk het filmpje voor een indruk van het boek.

CCCP Underground – metro stations of the Soviet era
Frank Herfort
➜ 224 pagina’s
➜ 27 cm (b) x 20 cm (h)
➜ 1 november 2021
➜ Uitgever: Benteli, Zwitserland
➜ ISBN: 9783716518632
➜ €30
Website Frank Herfort
➜ ★★★★

Metro stationsplein | Tbilisi | Georgië
Metro stationsplein | Tbilisi | Georgië
Metrostation Isani | Tbilisi | Georgië
Metrostation Isani | Tbilisi | Georgië

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s