Platte Grond heeft een erg leuke podcast gemaakt over het uiterst brute stadhuis van Terneuzen, een betonnen ark op de dijk naar ontwerp van Van den Broek en Bakema. Dit brutalistische icoon wordt niet bepaald door iedereen bemind. In de podcast komen Terneuzenaren aan het woord, die het gebouw afschuwelijk vinden. Maar het stadhuis heeft ook fans, waaronder de burgemeester en Martjan Kuit, zelfverklaard gebouwenfan en een van de auteurs van BRUUT. Ook Post65-expert Anita Blom laat haar licht schijnen over het gebouw.

Brutalisme in Nederland: het stadhuis van Terneuzen

Nederland heeft eigenlijk maar een beperkt aantal brutalistische gebouwen waarover echt iedereen het eens is dat ze brutalistisch zijn. Het stadhuis van Terneuzen draagt het keurmerk ‘100% brutalistisch’. Het stadhuis van Terneuzen is een slagschipachtig gebouw, gelegen op de dijk van de Westerschelde, uitgevoerd in beigegrijs beton en betonsteen.

Lees Meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s