###De Betonsafari zit vol###
Meld je aan voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven van toekomstige tours.

De Bruutrecht Betonsafari van 19 april kon niet doorgaan omdat het weer te bruut was. Er is een nieuwe datum gevonden: vrijdag 24 mei. Zelfde recept, andere datum. Er zijn nog plekken vrij! Meld je snel aan.

Utrecht mag zich gerust Bruutrecht noemen met 8 gebouwen in ‘BRUUT atlas van het brutalisme in Nederland’. Daarvan gaan we er natuurlijk een aantal bezoeken en ik leid je langs ander bruutheden die het boek om welke reden dan ook niet hebben gehaald.

We starten met een korte wandeling langs de relicten van het ooit grootste brutalistische winkelcentrum van Europa: Hoog Catharijne. Vervolgens fietsen we via een nieuw gemeentelijk monument en een met sloop bedreigde school van architect Piet Dingemans naar de Waterwerken aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Betonkunstenaar Ruud Kuijer vertelt hier over zijn scheppingen en over zijn liefde voor werken met beton. Hij laat ons zijn werken zien en voelen en vertelt wat er allemaal nodig was om ze gestalte te geven.

Via nog meer betonkunst en oostblokkiaanse studentenflats in Overvecht fietsen we richting universiteitscomplex de Uithof, waar het bruutste bouwwerk van Utrecht te vinden is: de Sterrentoren. We eindigen bij een fraaie brutalistische villa aan de Vecht. Daarna strijken we neer bij de StayOkay in Amelisweerd voor een borrel. Daar kunnen we dan toosten en proosten op 1 jaar BRUUT. Want het is op 1 dag na 1 jaar na de presentatie van BRUUT in de Thomaskerk. Ik geef graag een rondje om dat te vieren!

Bereid je vast voor met deze blogs

Plaats een reactie