Tot 21 augustus tegen introductieprijs!

Donderdag 25 mei 2023 was de presentatie van BRUUT – Atlas van het brutalisme in Nederland. BRUUT is nu bij iedere zichzelf respecterende boekhandel te verkrijgen, en uiteraard ook online. Als je BRUUT voor 21 augustus koopt, gaat er een tientje af van de verkoopprijs.

Team BRUUT bestaat uit Martijn Haan van Oostblog.info, actieonderzoeker Teun Meurs, gebouwenfan Martjan Kuit, publicist Arjan den Boer en fotograaf Bart van Hoek. We hebben het geluk gehad dat Beukers Scholma boekontwerpers de vormgeving heeft gedaan. Uitgever is WBooks.

Neem alvast een kijkje

Wat anderen vinden van BRUUT

De Architect stelt in Bruut biedt overzicht in een onoverzichtelijke groep brutalistische gebouwen: “Dat het brutalisme een containerbegrip is met weinig houvast, is voor de makers van Bruut geen belemmering. Sterker nog, ze zijn zich er terdege van bewust en bieden een verfrissend heldere uiteenzetting van de oorsprong, de ontwikkelingen en verschillende interpretaties van het begrip.” En: “Het boek is overzichtelijk opgemaakt met prachtige foto’s van Bart van Hoek.”  

BRUUT in de winkel

Uitgever WBooks over BRUUT

  • Het onmisbare standaardwerk over een revolutionaire architectuurstroming
  • Herwaardering van simpele vormen en ruwe betonconstructies
  • Met handige overzichten van begrippen, grote namen en brute gebouwen per provincie

Lees meer over het BRUUT

Terugblik boekpresentatie BRUUT in Thomaskerk

In een lekker volle Thomaskerk op de Zuidas van Amsterdam is donderdag 25 mei ‘BRUUT – Atlas van het brutalisme in Nederland’ gepresenteerd. In de bruutste kerk van Nederland was de boekverkoper snel door de toch forse stapel BRUUTS heen. De eerste exemplaren werden aangeboden aan de kinderen van de architecten Sier van Rhijn, Ben…

Lees Meer

Aankondiging: een kloek boek over de bruutste gebouwen van Nederland

De contracten zijn getekend, de contouren geschetst, de eerste concepten geschreven. Als alles volgens plan verloopt ligt het boek – werktitel ‘Bruut: brutalistische architectuur in Nederland’ – rond mei 2023 in de boekhandel. Lees hier alles over dit mooie project. En doe mee met de prijsvraag. Wie weet win jij een gesigneerd exemplaar van Bruut!

Lees Meer

Blogs over brutalisme in Nederland

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

3 reacties op “Bestel nu jouw BRUUT – Atlas van het brutalisme in Nederland

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s